symbol för brandskydd

symbol för brandskydd

2017-06-21 Designprojekt 0

Skapa bilder av bilder

Symboler för enklare visuell information bör vara lätt att tolka för de flesta. Men det kan vara lätt att missförstå oavsett.
I det här fallet hade hade exempel skickats som grund för utformningen. Röd färg kändes direkt som ett bra utgångsläge med tanke på att det oftast förknippas med eld genom exempelvis brandsläckare som ofta är röda.

Form och förklaring

Formen är i sig en faktor som kan bidra till uppmärksamhet, och därmed öka uppfattningseffekten för symbolen. Det blev ett antal (många fler än som visas här) bara för att gå igenom möjligheter. En triangulär form är bra för varnings effekt men samtidigt svårt att få in text på flera olika språk, som kan variera i längd. Rund fungerar som en stämpel och texter är något lättare att få in, men effekten av varning kan minska något. En balansgång.

Förklaring till en symbol kan vara som tillägg men egentligen inte bra utan symbol, medan symbol utan text kan fungera oavsett kulturella eller andra skillnader, där man snabbt ska uppfatta något. Texten kan däremot förstärka symbolens verkan. Överstruket eller inte, hur uppfattar man en varning eller skydd. Hur uppfattar man att något tål något eller förstörs lätt, genom (hög) värme.

Här under några exempel på grafik kring detta. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *