social media images

Snabba bilder för sociala medier.

Som mer traditionell brukare av bildmaterial och bearbetning i dator, har jag nu mer och mer dragits in det oundvikliga. Sociala medier och snabb förmedling av information kräver snabbt skapande av material som håller en viss nivå. Här är några av de appar som jag provat och gjort material med.

Instagram

Instagram är bra för att skapa material för flöden där följare kan uppdateras med hjälp av bilder som är mer eller mindre bearbetade, om kanske vad en kändis gör eller för företag att öka intresset för deras tjänster och produkter. Även för privatpersoner som kan visa sin kreativa ådra eller bara ta bilder på händelser ur vardagen. En kul grej som inte finns på alla appar är olika effekter med oskärpa.

Här finns jag, för tillfället.

https://www.instagram.com/petersaikko/

 

Spark Posts

Spark Posts är rätt kul. Man kan utgå från en färdig mall som man bygger om, tills den ser ut som något användbart. Bra om man har bråttom och kanske känner sig tom på idéer. Sedan kan man göra små animationer av det.

 

Motion Stills

Gör små videosnuttar som man kan lägga in i flöden. Kanske göra en kul rörlig porträttbild för ett galleri av arbetskamrater på en webbsida, eller bara få med en kul fågel i något annat flöde. Så klart är det fantasin som sätter gränserna.

VSCO

En app som liknar Instagram något med möjligheter till galleri och följare. Men här är man inte begränsad till ett fyrkantigt bildformat. Lite andra effekter också.

 

Adobe Comp CC

Jättebra om man snabbt vill göra bilder med texter, som citat exempelvis. Här finns en uppsjö av fonter att välja bland och lagerfunktion, vilket kan vara bra om man vill jobba med transparent förgrund. Olika grundformat finns för olika platformar som Instagram, och så går det att göra egna format. Vidare kan man exportera bilden till Indesign Illustrator och Photoshop, men det kräver licens till nämnda program givetvis.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *