Instagram redigerad bild

Skapa bilder för instagram

Bildmanipulation | retusch

Media förändras snabbt, och det gäller att hänga med i det som händer på webben. Dessutom ska man kunna ta till sig media på kortare och kortare tid. Här gäller att optimera vad man förmedlar. Är det känsla något specifikt gripbart, eller vackra färger… Man kan som i det här fallet ta bilder och modifiera dem som man mer och mer gör nu genom att använda sin mobiltelefon, men dessa är omgjorda i dator, för olika kampanjer.

Några bilder på en process. Hitta en bild man använda, sedan filtrera och beskära bilden på ett intresssant sätt. Vidare kansk lägga in lite andra detaljer som kan förhöja intrycket, som här en tiger som jag bildbehandlat och lagt som en “darken” lager effekt bl a ovanpå. Bilden ifråga är vinklad och transformerad så den passar hennes rygg bättre, plus färgerna är ändrade så tigerns ränder kommer fram mer. Bara fantasin sätter gränser…


Den här bilden har en helt ny bakgrund. Bakgrunden är skapad i Photoshop, genom olika typer av gradients/toningar. Dessa har i sin tur lagts ovanpå med olika lager effekter, exempelvis “soft light” och “linear burn” som de heter på engelska. Notera att skärmen har vinklats något för att mönstret ska synas tydligare. Här måste man ta med perspektivlära, så känslan blir någorlunda rätt. Till det har jag gjort veck i materialet för tygkänsla.


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *