Design av ljushållare

Grafisk design, Produktdesign, Lund, Skåne

Design av ljushållare

2014-06-11 Designprojekt 0

Trådmetalldesign

Eller ska man kanske benämna dem som ljusstakar… Hållare är delen där ljuset trycks in i. Men ordet ljusstake är lite för mastigt kan jag tycka för dessa. Men men, rätt kanske ska vara rätt…

Design med känsla i åtanke

Design av saker som är mer för känsla än faktisk designfunktion är också en stor del av designvärlden. Känsla är något man måste beakta med vördnad med tanke på den kraft som kommer ifrån den. En person kan se rent funktionellt på en produkt och då priset kan avgöra om det är aktuellt för inköp, medan en stark känsla av välbehag inte går att komma ifrån så lätt.

Designmaterial

Företaget som dessa var ämnade för använder sig av plåt och metall tillsammans med plast och trädetaljer. Enkelhet är ett motto de har så inga specialare och krusiduller för att sälja. Återigen mycket intressant o tänka sig in i ståltråds metall design. Fick ett positivt bemötande vad gäller utformningen.
Själv tycker jag det var kul och resultatet i all sin enkelhet också är fungerande.

Den vita versionen skickade jag aldrig för den är så icketraditionell men jag hade nog tagit den själv. Kanske något att utveckla…

Några skisser innan en sk 3D fas påbörjades. Skissa i 3D är bra då man kan finslipa idéer så de faktisk kan bli verklighet på ett mer kontrollerat sätt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *