Förpacknings­design

Förpackningsdesign | grafisk design på produkter

Några förpackningar gjorda för IS kitchenware. De ville ha grafisk design för några av sina köksprodukter. Deras idé var luftig ljus stil. De hade färdiga förpackningar som de ville ha sitt material på. Tanken var att uppgradera designen. Vilket jag gjorde till dem. Förpackningarna blev vita med för att lyfta fram produkten mer. Lika med bättre fokus på själva produkten. Intressant att själva lådan till äggkokaren är fyrkantig och viss del av informationen lätt ska ses av kunder.

Utformning av grafisk 3d

Förpackningar är som tidningar delvis en första kontakt med själva produkten. I det ligger en viss vikt i att den då ska förmedla kundnytta på ett tilltalande sätt. Information kring produkten bör synas bra, och vara tillgänglig. En förpackning får förutsatt produkten är intressant extra tid från en kund, eftersom den har en viktig funktion, för kunden. Därmed inte sagt att den är mindre viktig. Förpackningen kan i vissa fall bli intressantare än varan, men det är ju alltid en avvägning. Man vill inte att en kund ska känna sig missnöjd när varan inte motsvarar det som förpackningen förmedlat. Till det kommer vad företaget vill säga till kunden, om den är lyxig, stark, multifunktionell osv. Mycket som en förpackning ska kunna delge kunder, förutom att vara iögonfallande.

Förpackningar

Vad gäller själva materialet och funktionen så har tryckerier och andra leverantörer av tryckbart material egna lösningar. Dessutom tar det tid att skapa en helt ny förpackning, om det inte är något riktigt enkelt. Många förpackningar har en lång utvecklingskurva bakom sig och företag som enbart tar fram själva materialdelen. Men även om förpackningen i sig är något man kan köpa så kräver den bra visuell kommunikation, i form av grafisk design.

 


 

Några bilder på det grafiska upplägget, på ett par förpackningar. Huvudbilden som syns högst upp är boxen längst ner, utvikt.
dielines-cup-layout-d-for-net-for-webb

is-cup-holder-front


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *