Featured Video Play Icon

Rörlig media för webb

Video har blivit en viktig faktor för att delge budskap, information, marknadsföring och mycket mer. Några år sedan krävdes det filmredigeringskunskap och dyrare utrustning för att producera rörligt material på ett effektivt sätt. Nu finns en uppsjö av olika program av vilka en hel del även finns online för att delas och användas av flera samtidigt. Tid och pengar kan sparas.

Snabb redigering av videor

Gratisversionerna av dessa program har en hel del begränsningar för den som vill ha mer kontroll, och vill ändra på storleken på upplösningen exempelvis. Vattenstämpel är ju något som också kan tas bort i en betald version, och som annars finns på många gratisversioner av programmen ifråga. Biteable är bl a ett program som jag provat på för ett företags räkning, som har en ganska låg inlärningströskel, och det finns en hel del färdig material som man kan använda sig av. Begränsningar finns, till exempel placering av texter som inte är möjligt utan man får leta fram en mall som passar för både Instagram eller Vimeo, om det är aktuellt. Vidare kan tilläggas är längden på videosnuttarna som används i produktionen är begränsad, men å andra sidan kan det vara bra så videon blir enklare att ta in visuellt. Biteable uppdaterar sina mallar hela tiden som andra videoprogramsproducenter gör, och du får hela tiden kreativa uppslag. I just Biteables fall krävs det påhittighet för att lösa vissa begränsningar, och göra dem till möjligheter istället. För många tillval kan skapa förvirring också.

­


­

Några fler olika typer av redigerare som verkar vara prisvärda, och har sina respektive för och nackdelar om man läser igenom innehållet.

https://www.wevideo.com/
https://www.magisto.com/
https://shotcut.org/
https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/
https://obsproject.com/sv/download
https://www.movavi.com/
https://www.apowersoft.com/
http://www.videosoftdev.com/
https://www.adlaunch.com/
https://slide.ly/promo
https://biteable.com/
Omforma video: http://www.freemake.com/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *