Teknisk produktformgivning

Det här är ett projekt för Telair International. Det var bland de första projektarbeten för egen del och det var mycket lärorikt.

RTT Longreach Beltloader

RTT  Longreach som den heter jobbades fram av väldigt duktiga tekniska människor och jag själv fick vara med tidigt i processen, vilket inte händer så ofta. I början var det själva funktionen som var viktig men efterhand blev det mer av detaljarbete. Design av skydd för mekanik bland annat. Det är trots allt viktig att en produkt som ska köpas in av större bolag har en design som säljer, och kan ge ett seriöst intryck. Beslut tas först o främst med rätt mycket förnuft och budget, men undermedvetet jobbar även utseendet in sig hos köpare, alltid.

Omarbetning av design

Nu har den förnyats några gånger och den har varianter som är något mindre, och specialanpassade som jag förstått det, alla med ungefär samma utseende, som delar i en familj. Ett intressant arbete och med många nya insikter kring projekt generellt med tanke på produktnivå, men även samarbete mellan människor. Det sistnämnda är något som man också måste hantera och evaluera i varje nytt projekt, så alla får sitt med i beslutsvägen.

Filmer kring funktionen och fördelar med RTT:n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *